Descoperă cele 8 obiecte din casă pe care uităm să le curățăm

Chiar și în cele mai meticuloase gospodării, există obiecte și locuri pe care le trecem cu vederea atunci când vine vorba de curățenie. Descoperă în acest articol 8 obiecte din casă pe care adesea uităm să le curățăm și cum să le menții într-o stare optimă de igienă și curățenie.

1. Telecomanda Televizorului

Telecomanda televizorului este unul dintre cele mai utilizate obiecte din casă, dar adesea uităm să o curățăm. Cu atât de multe mâini care o ating zilnic, telecomanda poate deveni un mediu propice pentru acumularea de bacterii și germeni. Pentru a o curăța eficient, îndepărtează bateriile și șterge cu o cârpă îmbibată în alcool isopropilic sau un dezinfectant pe bază de alcool. Asigură-te că ștergi între butoane și în fisurile mici pentru a elimina murdăria și bacteriile.

2. Mânerul Ușii

Mânerul ușii este un alt loc adesea uitat când vine vorba de curățenie, dar este unul dintre cele mai frecvent atinse obiecte din casă. Deoarece este atins de fiecare dată când cineva intră sau iese din cameră, acesta poate deveni un loc de acumulare a bacteriilor și a murdăriei. Pentru a-l curăța, utilizează un dezinfectant pe bază de alcool sau o soluție de apă și săpun pentru a îndepărta bacteriile și germeni.

3. Tastatura Calculatorului

Tastatura calculatorului este un alt obiect care poate deveni un mediu propice pentru acumularea de murdărie și bacterii. Deoarece este utilizată în mod constant și adesea atinsă cu mâinile murdare, tastatura poate acumula resturi alimentare, praf și alte particule străine. Pentru a o curăța eficient, folosește o sticlă cu aer comprimat pentru a îndepărta praful din întrețăieturile tastelor, apoi șterge suprafața tastaturii cu o cârpă îmbibată în alcool sau un dezinfectant pe bază de alcool.

4. Dispozitivele Electronice Portabile

Dispozitivele electronice portabile, precum telefoanele mobile, tabletele și căștile, sunt adesea uitate când vine vorba de curățenie. Cu toate acestea, acestea pot acumula bacterii și murdărie în timp, deoarece sunt frecvent atinse și transportate în diferite medii. Pentru a le curăța, utilizează șervețele dezinfectante speciale pentru ecranele electronice și alte suprafețe sensibile. Șterge cu atenție ecranele și carcasele dispozitivelor pentru a îndepărta murdăria și bacteriile.

5. Pernele Decorative

Pernele decorative sunt adesea uitate atunci când vine vorba de curățenie, dar pot acumula praf, acarieni și alte alergeni în timp. Pentru a le menține curate, spală-le periodic în mașina de spălat, conform instrucțiunilor de pe etichetă. Dacă pernele nu sunt lavabile, folosește un aspirator cu atașament pentru tapițerie pentru a îndepărta praful și murdăria de pe suprafața lor.

6. Mânerele Sertarelor și Dulapurilor

Mânerele sertarelor și dulapurilor sunt deseori atinse cu mâinile murdare și pot acumula murdărie și grăsime în timp. Pentru a le curăța eficient, îndepărtează mânerele și spală-le într-o soluție de apă și detergent de vase. Folosește o perie mică pentru a curăța fisurile și marginile mânerelor și clătește-le bine înainte de a le reinstala.

7. Cârligele de Perdele

Cârligele de perdele sunt un alt loc adesea uitat atunci când vine vorba de curățenie, dar pot acumula praf și murdărie în timp. Pentru a le curăța, îndepărtează-le de pe perete și spală-le într-o soluție de apă caldă și detergent. Folosește o perie mică pentru a curăța murdăria de pe suprafața cârligelor și clătește-le bine înainte de a le reinstala.

8. Coșul de Gunoi și Capacul

Coșul de gunoi și capacul acestuia sunt locuri care adesea trec neobservate atunci când vine vorba de curățenie, dar pot acumula mirosuri neplăcute și bacterii în timp. Pentru a-i curăța eficient, spală-l în exterior cu apă și detergent și clătește-l bine. De asemenea, poți folosi un dezinfectant pe bază de alcool pentru a dezinfecta suprafața interioară a coșului de gunoi și capacul.

Curățenia este o parte importantă a menținerii unei case sănătoase și confortabile, iar identificarea și curățarea obiectelor adesea uitate poate contribui semnificativ la atingerea acestui obiectiv. Asigură-te că incluzi aceste 8 obiecte în rutina ta de curățenie pentru a menține casa curată, igienică și plăcută pentru toți locuitorii săi.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *