slide
 

O zona numita

...locul în care cerul si muntii completeaza armonios aceast tablou facand din acesta o zona dintre cele mai apreciate destinatii turistice de la noi. Despre aceste locuri s-a dus vestea si peste hotare, si sute de turisti vin aici în orice anotimp sa se bucure de natura, de liniste, dar si de traditii.

Statiunea Paltinis este situata in mijlocul unor paduri de conifere, in centrul Romaniei, la 32 km de Sibiu, pe coasta nordica a muntilor Cindrel. Paltinisul este cea mai veche statiune din tara, nu doar cea mai inalta, fiind infiintata in anul 1894 de catre Siebenburgische Karpathen Verein (SKV), in romana Societatea Carpatina Transilvaneana.

La 300 m de la iesirea din statiune se afla Schitul Paltinis, un loc deosebit atit din punctul de vedere al spiritualitatii, cit si al culturii, o bisericuta de lemn ridicata la inceputul secolului al XX–lea, unde se afla mormintul filosofului Constantin Noica.

Localitatea Răsinari este situată la o distanță de 8 kilometri de municipiul Sibiu (pe drumul catre Paltinis), un sat tipic romanesc, binecunoscut pentru cele doua mari personalitati pe care le-a dat spiritualitatii romanesti, Octavian Goga si Emil Cioran, casele memoriale ale acestora constituind un motiv suficient de vizitare a localitatii.

Pentru turistii insetati de folclor si traditii ar mai fi de adaugat manifestările culturale si artistice din zonă desfasurate in cadrul Festivalului Brânzei si al Țuicii, comunitatea umană din această zonă având un repertoriu bogat de serbări, atat in cadrul sarbatorilor, dar si pe parcursul intregului an.

Mărginimea Sibiului constituie o destinație pitorească, cu un peisaj idilic și o tradiție îndelungată pe harta turismului intern si internațional, fiind recent răsplătită cu cea mai prestigioasă distincție acordată pentru calitatea serviciilor si diversitatea mediului natural – Premiul „La Pomme d’Or” ( FIJET „Golden Apple”) 2009, echivalentul premiilor Oscar pentru turism.

Vizitand acest veritabil muzeu al sufletului romanesc, cu toate vestigiile sale incremenite in timp, veti descoperi aceasta perla transilvaneana, pretuita atat de mult chiar si de catre turistii straini fascinati de capacitatea sa unica de conservare.

Sibiul este astazi o capitala culturala europeana, o perla autentica a turismului romanesc. Prin farmecul sau medieval, prin nenumaratele obiective turistice, care impanzesc orasul, dar si prin frumusetea imprejurimilor, atrage ca un magnet turisti din tara si din strainatate.

Sibiul este un oras istoric din Romania cu un patrimoniu architectural care se intinde pe o arie vasta, un patrimoniu frumos si bine conservat in timp. Cetatea medievala ramasa intacta dupa cele doua razboaie mondiale si neatinsa de regimul comunist pastreaza inca spiritul si atmosfera secolelor de mult apuse.