Atat de discutata si contestata originalitate a gastronomiei rustice de la noi e de acum neindoielnica, atat prin unicitatea aproape stranie a unor bucate vechi , cat si prin legatura permanenta a mancarurilor romanesti, a meselor, a felului de a gati, de a manca, de a oferi, cu forte superioare divine... (Radu Anton Roman)
Delicii culinare
SAVOARE ROMANEASCA

TRADITII IN ARDEAL

- Platou taranesc
(jumeri, toba, caltabos, slanina, cârnat, ceapa rosie, telemea, brânza burduf) - Pomana porcului cu mamaliguta
- Tochitura ardeleneasca cu mamaliguta si ou
- Tocanita munteneasca cu mamaliguta si covasit
- Iahnie fasole cu cârnati
- Sarmalute cu mamaliguta si afumatura
- Ciolan la cuptor
- Ciorba de fasole alba cu afumatura
- platou "Paltinis" pastrama de oaie, piept de pui, cotlet de porc, mititei, cascaval pane, coasta de porc, snitel de porc, garnitura de cartofi gratinati, salata de muraturi, unsoare